WSV de Eendracht Spakenburg
Woensdagavond
Scherpe jachten competitie

Wat houdt de woensdagavondcompetitie in?

Gedurende de zomertijd wordt er op de woensdagavonden competitie gezeild op het Eemmeer. Er wordt gestart ter hoogte van Spakenburg.

De finish is variabel (zie volgende paragraaf). Elke kajuitboot en grotere open boot kan mee doen.

Het wedstrijdveld wordt verdeeld in twee groepen; snel (A) en minder snel (B). Er wordt gevaren volgens de Nijkerkse methode. Dat houdt in dat alle boten op het zelfde tijdstip finishen en dat iedereen op een verschillend tijdstip start afhankelijk van de handicap. Dus langzame boten starten eerder en de snellere boten starten later.

De starttijden zijn zo gekozen dat iedereen op een bepaald tijdstip (b.v. 21.00 uur) tegelijkertijd behoort te finishen. Degene die op dat tijdstip aan kop ligt is eerste en de volgende boot is tweede etc. Het starten moet op de seconde nauwkeurig gebeuren, aangeraden wordt om een radiozender gestuurd klokje aan te schaffen zodat iedereen de goede tijd aan boord heeft.

 

Het startschema en de te varen baan staat onder de knop “wedstrijdbaan 2011”

 

Voordelen van bovengenoemde methode:

Nadeel van de methode is dat de o zo belangrijke start te niet wordt gedaan.

Iedereen is, ook buiten de vereniging, van harte welkom om deel te nemen aan de woensdagavondcompetitie (dus ook leden van W.S.V. Spakenburg, de Oude Haven, haven Nieuwboer, Eemhof en zelfs de haven van Raboes).

 

- De woensdagavond commissie -